Harbrinkhoeker vindt zijn verduisterde bolide razendsnel terug

Rob Snijders, woonachtig in Harbrinkhoek, mag van geluk spreken.

Zijn zwarte Audi had hij te koop gezet en iemand uit Almelo, de spierbundel Rick H. van het onlangs failliet verklaarde autobedrijf Hulshof Automotive, meldde zich vervolgens als geïnteresseerde koper. Afgelopen dinsdagavond werd de koop beklonken, zo leek.

Snijders was naar het woonadres van H. gegaan, alwaar laatstgenoemde ter plaatse de gevraagde €20.500 overmaakte. “Hij deed dat via een bepaald programmaatje”, beschrijft Snijders. “Achteraf gezien kan ik mezelf wel voor de kop slaan, maar toen leek het allemaal levensecht. En je raadt het al, er stond woensdag nog niks op m’n rekening en donderdag ook nog niet. Toen voelde ik wel nattigheid en die Rick was totaal onbereikbaar.”

De boze Harbrinkhoeker deed vrijdagmorgen aangifte bij de politie. ’s Middag zette hij een oproepje online met als boodschap dat hem z’n vierwieler afhandig is gemaakt en dat naar deze uitgekeken moest worden. Ook loofde hij een beloning van €1.000 uit voor de gouden tip. Het bleek niet aan dovemansoren gericht. “Na een kwartiertje wist ik al waar ‘ie stond, of zou moeten staan. Want toen was het natuurlijk nog niet zeker”, vertelt de autoverkoper.

Duistere praktijken

De verduisterde bolide stond bij een Almelose autohandelaar, klaar om op diens bedrijfsnaam te laten zetten. Iets wat anders vanavond zou gebeuren, maar dat gaat dus niet meer door. “Echt slim is dat trouwens niet van hem om de auto naar zo’n bedrijf te brengen, want hier in de buurt kent haast iedereen elkaar.”

Hoe het nu met de aangifte tegen de verdachte oplichter gaat, is onduidelijk. “Ik heb vanmiddag met zijn curator gebeld om te zeggen met welke praktijken hij zich bezighoudt, want dit lijkt natuurlijk helemaal nergens op. Het moet echt stoppen”, benadrukt Snijders. “Hij staat gesignaleerd.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen