Geesternaar verdacht van poging doodslag op twee motoragenten

Foto: CC0

Een 26-jarige man uit Geesteren wordt er onder meer van verdacht op tweede kerstdag 2018 twee politiemannen in levensgevaar te hebben gebracht.

Hij zit sinds begin dit jaar in voorarrest voor een vijftal feiten. Zo zou Theo V. tijdens een langdurige politieachtervolging in Zenderen een abrupte noodstop hebben gemaakt, waardoor een motoragent niet tijdig kon stoppen en tegen de auto van de verdachte is geknald. Verder zou hij op een andere agent zijn ingereden.

Het onderzoek naar dit opmerkelijke voorval is nog niet afgerond, maakte het OM bekend. Er wordt nog DNA-materiaal vergeleken met dat van V., alsmede voet- en glassporen. Onduidelijk is nog wanneer die onderzoeksresultaten zullen volgen.

Zijn advocaat vroeg om schorsing van zijn voorlopige gevangenhouding. De twintiger, die een opvallend matje in z’n nek heeft, is naar eigen zeggen voor het eerst vader geworden. “Ik wil graag met mijn kind wat tijd doorbrengen. Ik heb haar nu al een hele tijd niet gezien”, zo betoogde hij. “Ze is nou één jaar.”

Volgens de rechtbank zijn er echter voldoende redenen om hem langer vast te houden. Over enige tijd gaat de rechtszaak tegen deze Geesternaar verder.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden