Toch werkstraf voor ernstig zieke winkeldief

Rechtbank in Almelo
Foto: Mark Mensink

Een 46-jarige vrouw uit Tubbergen is veroordeeld voor het stelen van drie telefoons uit de winkel MediaMarkt in Hengelo.

Ze gaf haar meteen daad toe, maar bleef erbij dat het om twee telefoons zou gaan. De eerste keer – op 27 april 2018 – was haar minderjarige dochter erbij aanwezig, de tweede keer – een dag later – sloeg ze opnieuw toe. Voor de gestolen spullen kreeg ze, aangezien deze werden doorverkocht bij een telefoonwinkel in Enschede, in totaal 130 euro.

De officier van justitie eiste 30 uur werkstraf, desnoods sterk aangepast voor de ernstig zieke verdachte die de deuren van ziekenhuizen bij wijze van spreken platloopt, en bovendien een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand met een proeftijd van drie jaar hieraan gekoppeld. Zij vond het vooral kwalijk dat het dochtertje van de dame erbij was, die eerste keer en ze wel moet hebben gezien wat d’r moeder daar uitvoerde. “Welk voorbeeld geef je haar dan? Volgens mij een hele slechte.”

De dievegge gaf aan geen werkzaamheden te mogen uitvoeren van de doktoren en bijvoorbeeld hulp in het huishouden te krijgen. Op haar strafblad stond ook een boete van liefst 2.000 euro voor een diefstal in Duitsland, al wees ze vervolgens in de rechtszaal naar haar eigen man als zijnde de werkelijke dader.

De politierechter bleek onvermurwbaar en nam de geëiste strafvordering van het Openbaar Ministerie over. Ze voegde eraan toe: “Als u in staat bent om met uw auto van Tubbergen naar Hengelo te rijden en daar die telefoons te jatten, om deze vervolgens in Glanerbrug te verpatsen, kunt u kennelijk fysiek nog wel wat.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden