Verdachten van mishandeling portier Niels Boomkamp op vrije voeten

Niels Boomkamp uit Harbrinkhoek kan het nog navertellen, maar weet zich nauwelijks nog iets van z’n mishandeling te herinneren.

Vorig weekend werd hij bij disco Bruins in Saasveld bewusteloos geslagen. Dit vond plaats op de openbare weg, net buiten het bereik van camera’s rondom de uitgaansgelegenheid. Voorafgaand aan de mishandeling probeerde Niels samen met collega’s een ruzie te sussen, toen de agressie zich opeens op hem richtte. Wat er toen gebeurde is nog grotendeels een raadsel. Ook voor hemzelf. “We liepen daarheen en ik kreeg een klap. Het is één groot gat voor mij.”

De onder het uitgaanspubliek bekende portier en eigenaar van een beveiligingsbedrijf hield er een zware hersenschudding aan over, heeft meerdere botbreuken in het gezicht en een grote snee in zowel z’n lip als in zijn neus. “Hij is behoorlijk verminkt”, vat politiewoordvoerder Chantal Westerhoff samen.

Verdachten vrij

De afgelopen dagen hield de politie drie mannen aan voor het mishandelen van Niels: een 18-jarige uit Weerselo, alsmede een 19- en een 21-jarige uit Enschede. Inmiddels zijn zij weer op vrije voeten. Het onderzoek gaat wel verder. Het drietal blijft ook verdacht van betrokkenheid bij dit geweldsdelict.

Reacties