Roemenen vrijuit in ‘oudste rechtszaak ooit’

Gerechtsgebouw in Almelo
Foto: Mark Mensink

Een tweetal uit Roemenië afkomstige personen, die verdacht werden van het stelen van zilveren serviesgoed en twee horloges in Reutum, krijgen hiervoor geen straf.

De diefstal vond al plaats op 28 oktober 2011. Reden voor politierechter Liesbeth Venekatte om te verzuchten dat dit vermoedelijk de meest oude rechtszaak is, althans in eerste aanleg, waarover zij zich ooit heeft gebogen. Maar het werd haar simpel gemaakt, want het Openbaar Ministerie kwam tot de conclusie dat het té lang duurde alvorens er een zitting had plaatsvonden en vroeg daarom eigenstandig om een verklaring van niet-ontvankelijkheid. “Ik heb het proberen na te zoeken waaraan dat lag en vond vooral een combinatie van enerzijds betekeningsproblematiek en anderzijds gedoe over een tolk”, aldus de berouwvolle officier van justitie.

Deze ‘antieke’ zaak was ook in 2014 al eens onder de rechter geweest, maar destijds werd besloten het tot nader orde uit te stellen. Vermoedelijk vanwege bovengenoemde redenen.

De verdachte man Anton M. en de vrouw Alina R. waren beiden afwezig. Ook hadden ze geen advocaat ingeschakeld. Zelf verklaarden ze destijds bij de politie de waardevolle spullen naast een vuilcontainer aangetroffen te hebben.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden