Straf voor vrouw na bedreiging naaktfoto’s sturende ex-vriend

Foto: Mark Mensink

Een vrouw uit Den Ham heeft een voorwaardelijke taakstraf opgelegd gekregen voor het bedreigen van een ex-vriend, nadat die naaktfoto’s van haar aan d’r huidige vriend had gestuurd.

Ook werd ze verdacht van brandstichting met gordijnen, die ze onder de caravan van die man had gedrukt. Een getuige zag het voorval en doofde naar eigen zeggen vervolgens de vlammen. Dit alles gebeurde op een camping in Geesteren.

Volgens de aangeklaagde had d’r ex ermee gedreigd foto’s, waarop ze in sexy poses afgebeeld stond, openbaar te maken. Haar nieuwe partner had ze al onder ogen gekregen. Tijdens de rechtszaak gaf ze toe de man daarom gedreigd te hebben, maar ontkende iets in brand te hebben gestoken. Hoe het vuurtje of het langzaam wegsmelten dan wel kon gebeuren, zal vermoedelijk voor altijd een mysterie blijven. Want de rechter oordeelde ook dat de politie onvoldoende onderzoek had gedaan naar de gebeurtenissen en het mogelijke brandgevaar.

Rekening houdende met de sfeer op de kampeerplaats en de onderlinge verhoudingen aldaar, zette de rechtbank hier eveneens vraagtekens bij. Voor het geuite dreigement kreeg de geƫmotioneerde dame evenwel een werkstraf van 20 uur voorwaardelijk opgelegd.

Beide partijen hebben 14 dagen de tijd om in hoger beroep te gaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden