Veroordeling voor slaande ruzie om ‘oud-sekswerker’ op parkeerplaats in Albergen

Foto: Mark Mensink

Men neme een mogelijk (voormalige) prostituee, schijnbaar ongewilde advertenties van haar op Marktplaats die weinig aan de verbeelding overlieten en twee kerels die elkaars bloed wel kunnen drinken.

Het bleek een recept voor moeilijkheden en mondde uiteindelijk uit in een vechtpartij tussen genoemde kemphanen op 25 augustus 2018. Eén man raakte lichtgewond aan z’n been en diens auto werd ook beschadigd, op een parkeerplaats bij de Coop in Albergen.

De 61-jarige Harry O.L. uit Mander stond hiervoor afgelopen vrijdag terecht, maar kwam niet opdagen. Een advocaat evenmin. Toch vond de dienstdoende politierechter in de rechtbank van Almelo de veronderstelde misdragingen van dusdanige proportie dat de zaak wel door moest gaan, ook zonder de aanwezigheid van de verdachte of een vertegenwoordiging van hem.

Ding-dong

Ten eerste over bepaalde contactadvertenties met daarin haar telefoonnummer en foto’s die O.L. eerder eens van de vrouw, toen zij nog een relatie hadden, had gekregen. Na enig recherchewerk bleek zijn computer en mailadres te koppelen aan degene die de berichten geplaatst moet hebben. Hoewel dit eerst nog tegenover agenten werd ontkend, gaf hij dit later alsnog toe. Althans voor drie van de vier plaatsingen.

Zij kreeg vervolgens vele telefoontjes en bezoekjes van wildvreemde mannen die met haar de kerst wilden doorbrengen, zo droeg de rechter voor uit het strafdossier. Het joeg haar destijds schrik enorme aan en nog steeds, bijvoorbeeld zodra de geboren Kaukasische ergens een deurbel hoort.

Prostitutie?

Opmerkelijk genoeg bleek het mannelijke slachtoffer als enige wel tijdens de rechtszaak aanwezig om diens kant van het verhaal toe te lichten. Het waarheidsgehalte hiervan viel niettemin lastig in te schatten, ook vanwege het niet-alledaagse karakter ervan. De man gaf onder meer aan dat de vrouw zijn voormalig echtgenote betreft en dat zij haar inmiddels ex-vriend O.L. expres tegen hem had opgezet, net als eerder al bij anderen. “Ze heeft gezegd dat ik haar pooier ben, et cetera. Hij is helemaal gefocust op mij, helemaal gek.”

Daarnaast beweerde hij zijn ex-vrouw in Dubai te hebben gered uit de klauwen van mensenhandelaren, die haar dwongen tegen betaling seks te hebben met anderen. Van de harde schop tegen zijn been, die O.L. zou hebben gegeven, had de kalende en zwaarlijvige zestiger naar eigen zeggen nog steeds last.

Het geheel resulteerde in een veroordeling bij verstek voor mishandeling en het opzettelijk toebrengen van schade aan een voertuig. De rechter nam de door het Openbaar Ministerie geëiste 1.500 euro aan boete, waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar, in totaliteit over. Bovendien moet O.L. de aan diggelen getrapte autospiegel betalen, alsmede een immateriële schadevergoeding van 500 euro aan zijn oud-partner.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden