Kat van dierenartspraktijk heeft verbrijzelde kaak door kogeltje: “Hier is gewoon een kattenhater actief”

Met een bebloede bek kwam hij vorige week dinsdag bij dierenartspraktijk Van Lieshout naar binnen gelopen, de kat Vlokje.

De aanwezigen dachten dat ze wellicht een muis of iets dergelijks had gevangen, maar het bleek al snel dat de ‘praktijkkat’ zelf verwondingen had opgelopen. “Hij wilde niet aangeraakt worden en werd enorm boos op me, terwijl ie normaal gesproken nog geen vlieg kwaad doet”, legt dierenartsassistente Romée Velthuis uit. De praktijkhouder, dierenarts Lisette van Lieshout, gaf meteen opdracht de viervoeter naar het dierenziekenhuis te brengen.

Daar volgden een aantal onderzoeken. Uit de eerste röntgen-scan bleek er een kogeltje in zijn halsstreek te zitten, die een kaak had verbrijzeld. Vervolgens werd nog een ct-scan uitgevoerd. “Gelukkig was de verdere schade beperkt”, vertelt de assistente. “Kijk, we zijn weleens vaker een kat kwijt. Maar ja, dan weet je niet wat daarmee is gebeurd. Die blijven namelijk weg. Nu is het ander verhaal. Hier is gewoon een kattenhater actief, dat kan haast niet anders.”

Vlokje werd beschoten met een windbuks, zo staat vast. “Dat blijkt uit de kogel, want die hebben we meegekregen. Waarschijnlijk is het iemand die hier in de buurt daarmee op katten schiet”, denkt Velthuis. Ze doelt hiermee op een deel van de buurtschap Haarle. “Jammer dat die mensen bestaan.” Bij de politie is intussen aangifte gedaan van de beschieting.

Met de gewonde kater gaat het inmiddels stukken beter. Velthuis: “Wonderbaarlijk goed. Hij zat eerst nog in de bench om eerst even wat dagen aan te sterken, maar we hebben hem er ook al uitgelaten en dan merk je weinig aan zijn gedrag over dit vreselijke voorval. Gelukkig maar!”

Reacties