Voorarrest van bedreigings- en stalkingsverdachte verlengd

Foto: Mark Mensink

Hoewel zijn moeder ernstig ziek is en hij aangaf spijt te hebben van alle veroorzaakte problemen, blijft verdachte Theo E. langer in voorarrest voor het stalken van een vrouw in Tubbergen en het inrijden op twee agenten in Vriezenveen.

Zijn advocaat Hans Onland bepleitte dat E. er niets aan kan doen dat een psychologisch onderzoek nog ontbreekt en dat zijn cliënt zich eventueel aan allerlei voorwaarden, zoals elektronisch toezicht middels een enkelband, wil houden. De rechtbank bleek echter niet te vermurwen.

E. wordt ervan verdacht in de periode van 1 t/m 15 september van dit jaar inbreuk te hebben gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van een ex-geliefde. Hij zou haar zittend in een auto hebben opgewacht, wanneer zij tijdens haar pauze naar buiten gaat. Volgens het Openbaar Ministerie ging hij vervolgens tot vervelens toe naast haar rijden, toeteren en/of zwaaien, via het geopende raam aangespreken en de woorden ‘Ik wil met je praten’, ‘Alsjeblieft’, ‘ik hou van jou’ bezigen. Ook heeft hij haar mogelijk achterna gelopen met de bedoeling diezelfde dame te dwingen iets (niet) te doen of te intimideren.

Op de laatstgenoemde dag is E. in Vriezenveen met een Volkswagen Touran in de richting van een tweetal politiemensen ingereden, zo denkt het OM. Hijzelf zegt hierover juist een botsing te hebben voorkomen. “Ik ben een vredelievend mens en zou nooit de politie kwaad willen doen.”

De man is al eens voor stalking tot één maand voorwaardelijke celstraf veroordeeld. Wat de officier van justitie betreft moet hij dit nu ook gaan uitzitten.

Op 2 maart 2021 staat de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak gepland en tot dan blijft E. vermoedelijk sowieso achter de tralies. De psychologische rapportage dient dan klaar te zijn. Naar eigen zeggen krijgt hij al begeleiding en therapie in de penitentiaire inrichting te Vught, alwaar de geboren Almeloër op dit moment verblijft.

Reacties