Weerseloër zit nog vast na doodrijden 73-jarige Tubbergenaar

Volgens de politie is zaterdagmiddag rond 14.05 uur een “ietwat oudere man” uit Tubbergen om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Weerselo.

Het slachtoffer liep daar samen met een vrouw op of naast de Gunnerstraat, waarna een passerende automobilist de macht over het stuur verloor en het tweetal schepte.

De man was op slag dood, volgens politiewoordvoerder Nicôle van Voorst. De wandelaarster, eveneens een Tubbergenaar, raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De aard van haar verwondingen is onbekend.

De automobilist, een 18-jarige Weerseloër, is meegenomen naar het bureau. In totaal waren vier ziekenwagens ter plaatse om hulp te verlenen, alsmede een traumahelikopter.

Update

De politie corrigeert de leeftijd van de autobestuurder na in 21 jaar. Hij zit nog altijd vast. Een dergelijke aanhouding bij dodelijke ongelukken is een standaardprocedure, legt het Openbaar Ministerie uit. De toedracht van de aanrijding zal nog nader worden onderzocht en daarna beoordeelt een officier van justitie of er strafbare feiten zijn gepleegd, alsmede of de verdachte aangeklaagd wordt.

Het dodelijk slachtoffer is een 73-jarige man, terwijl de ernstig gewonde vrouw 71 jaar oud is. Zij maakten op de bewuste zaterdagmiddag een wandeling.

Reacties