Vrijspraak voor mishandeling portiers: ‘Te weinig bewijs’

Foto: Redactie

De twee Enschedese broers die als verdachte waren aangemerkt voor het mishandelen van twee portiers van discotheek Bruins in Saasveld, gaan vrijuit.

Dat heeft de rechtbank in Almelo woensdag uitgesproken. Dinsdag was hiervoor de rechtszaak en normaal gesproken doet een politierechter meteen uitspraak. Maar vanwege de complexiteit van de zaak werd besloten dit een dag uit te stellen.

Volgens woordvoerder Maarten Schoon van de Rechtbank Overijssel werd geconcludeerd dat er in beide gevallen te weinig bewijs voor handen is. Er waren in het geval van Abdel Karim K. (22) wel verklaringen van onafhankelijke getuigen dat hij Niels Boomkamp zwaar mishandeld zou hebben, maar net zoveel anderen beschreven een geheel ander persoon. Die twijfel over al dan niet de juiste dader deed de rechter doen besluiten tot een algehele vrijspraak over te gaan.

In het geval van zijn broer Nordin K. (20) was er feitelijk maar één getuige en het bewijs tegen hem te ‘dun’. Opvallend is dat beide verdachten, die categorisch ontkenden verantwoordelijk te zijn voor de mishandelingen, eerder te maken hebben gehad met justitie wat (uitgaans)geweld betreft.

Zowel het OM als de verdediging hebben veertien dagen de tijd voor hoger beroep. Het is op dit moment onbekend of dat zal gebeuren.

Reacties