Paar honderd coronaboetes uitgedeeld in Noordoost-Twente

Foto: Politie

De politie heeft in een jaar tijd 112.975 coronabekeuringen uitgeschreven en 40.555 waarschuwingen uitgedeeld, waarbij het negeren van de avondklok met 64% veruit de meest genoteerde overtreding was.

In de gemeente Tubbergen ging het in totaal om 61 boetes. Dat blijkt uit cijfers tussen begin maart vorig jaar en 1 april dit jaar die de politie op verzoek van de media heeft verzameld en die via deze digitale kaart in te zien zijn.

Wat betreft de verdeling van de boetes gaf de gemeente Tubbergen het volgende beeld: avondklok 38, mondkapjesplicht in het personenvervoer 0, mondkapjesplicht in de publieke ruimte 0, noodverordening 18, veilige afstand 5, alcoholverbod 0 en verbod op groepsvorming 0 keer.

De cijfers zijn eenmalig op gemeenteniveau in beeld gebracht en de voortaan zullen elke week de landelijke politiecijfers worden geven. Voor omliggende gemeenten liggen de aantallen op vergelijkbare hoogte als het inwonertal meegerekend wordt: 81 processen-verbaal uitgeschreven in Dinkelland, 91 in Losser en 198 in Oldenzaal.

Dossier: Corona

Reacties