Veelpleger kan op clementie politierechter rekenen, nog wel

Foto: Mark Mensink

Het is dat een klinische behandeling lijkt aan te slaan, maar anders was een 26-jarige man uit Wolfheze waarschijnlijk weer achter de tralies beland.

Hij zou op 30 september 2020 in Fleringen bij een woning hebben ingebroken, iets waarvoor de veelvuldig veroordeelde veelpleger – na herkenning op de foto van een oplettende burger – pas later opgepakt werd. De politie rukte destijds met diverse eenheden uit en zette het dorp een tijdlang ‘op slot’, maar kon niet voorkomen dat meerdere verdachten op de vlucht sloegen. Met als buit in elk geval meerdere horloges, paspoorten en een trouwring.

Daarnaast wordt de in Losser geboren twintiger verdacht van twee andere inbraken en tanken zonder betalen bij een pompstation in zowel De Lutte als Coevorden. Volgens diens advocaat Jeroen Ruarus is hij goed op weg om een beter mens te worden, niet in de laatste plaats aangezien de man onlangs vader werd. “Het is een kans die hij verdient.”

Zijn strafblad is met tien kantjes indrukwekkend te noemen en de politierechter maakte hem meteen duidelijk dat uitstel in dit geval zeker geen afstel betekent. “Deze zaak is hiermee niet afgedaan. Bij elkaar opgeteld is het nogal wat waarvoor u hier vandaag bent, plus uit uw verleden. Op een gegeven moment gaan we met u afrekenen.”

De rechtszaak gaat over vermoedelijk pas een half jaar inhoudelijk verder.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen