‘Acht jongemannen uit Utrecht betrokken bij vechtpartij in Tubbergen’

Foto: Redactie

Bij het gevecht dat zaterdagnacht op straat in Tubbergen uitbrak, waren volgens politiewoordvoerder Chantal Westerhoff acht jongemannen uit Utrecht betrokken.

Voor zover bekend zijn bij het straatgevecht, dat plaatsvond tijdens een feestje bij De Kroeg, geen gewonden gevallen. “Misschien dat sommigen wat zere knokkels hebben overgehouden, of blauwe plekken hebben. Maar niet dat wij hiervoor hulpverlening hebben moeten optrommelen, laat staan een ambulance”, aldus Westerhoff. “Tot nu toe heeft niemand aangifte gedaan. Het is hen op dat moment wel medegedeeld, maar dan is de emotie natuurlijk hoog.”

Ongeveer de eerste politiebeambte die arriveerde, vanuit Almelo, was een hondengeleider. Er bleek al gauw dat er twee groepen waren, die met elkaar in gevecht waren. Westerhoff: “Er vloog van alles door de lucht. Ze liepen de menigte in en hebben de angel eruit elkaar gehaald. Er was een groep van acht Utrechtenaren op bezoek, die elders verbleven. Zij werden even apart gezet en liepen richting Ter Beek. De rust keerde daarop terug. Wat ervoor allemaal is gebeurd, dat weten we natuurlijk niet.”

Westerhoff zegt dat er maximaal tien agenten waren, die met ongeveer vijf voertuigen ter plaatse zijn geweest. Toen de Utrechtse jongeren later alsnog hun fietsen en jassen wilden gaan halen, is uit voorzorg even de politiehond uit de wagen gehaald. Maar mede doordat er nog ongeveer honderd personen binnen zaten, werd besloten het groepje westerlingen met een politiebus weg te brengen. “Dat leek de collega’s uiteindelijk verstandiger. Gewoon praktisch politie-optreden.”

Lees meer

Reacties

Cookieinstellingen