‘Zeldzaam grote verkeershufter’ draait de bak in

Foto: Mark Mensink

De rechtbank in Almelo heeft vrijdagochtend de 61-jarige Marten B. tot 3 maanden onvoorwaardelijke celstraf veroordeeld, vanwege het aanrijden van een wielrenner in Langeveen op 21 mei 2020.

De man reed in een auto met Duits kenteken, gaf geen voorrang aan de fietser en ging er na het ongeval op hoge snelheid vandoor. Een getuige zette nog de achtervolging in, maar verloor de veroorzaker daarna uit het zicht. De voorruit van zijn voertuig was door de klap kapot gegaan, het slachtoffer had een scheurtje opgelopen in een nekwervel en mogelijk ook enkele ribben gebroken. Die moest daarom gedurende 6 weken een brace dragen.

Pas in januari 2021 werd B. achterhaalt als verdachte, voornamelijk doordat de Duitse kentekenplaten op diens zwarte Audi vals waren en dus niet aan een persoon c.q. woonadres gekoppeld konden worden. Ook heeft de geboren Vriezenvener geen vaste woon- of verblijfplaats, al gaf hijzelf tijdens het politieverhoor een adres in de Langeveense Steenstraat op. “Hij lijkt zich voor politie en justitie schuil te houden in een caravan op de camping”, lichtte de politierechter toe. “Op de weg trekt hij zich nergens wat van aan en lapt dan alle regels aan z’n laars. Zelden heb ik iemand gezien met zoveel verkeersdelicten op zijn naam. Het gaat om liefst 28 pagina’s. Hij heeft al eens een rijontzegging van 10 jaar gehad, maar dat houdt hem geenszins tegen. Nog steeds rijdt hij rond alsof er niets aan de hand is, onder invloed van verdovende middelen en zonder zich aan de regels te houden.”

Hoewel de officier van justitie het nog op een voorwaardelijke straf hield, wilde de rechter hier niks van weten en legde B. bij verstek de voornoemde gevangenisstraf op, plus nog een geldboete van 450 euro.

Reacties

Cookieinstellingen