Sebastiaan rijdt aanhangerdief klemvast: “Met je poten van mijn spullen afblijven!”

“Het was net een film”, vertelt Sebastiaan Bake over afgelopen nacht. “Ik lag pas rond vieren weer in m’n nest.”

Een paar uur eerder reed hij hoogstpersoonlijk een aanhangerdief vast, met zijn eigen auto tegen diens bestelbus. “Ik dacht: hij ontkomt me in elk geval nooit en te nimmer. Ik was dan ook enorm boos. Met je poten van mijn spullen afblijven! Zoek een baan, ga aan het werk. Kijk, als hij me had gevraagd of ie de aanhanger een keertje kon lenen, had ik dat zó gedaan. Maar je gaat niet lopen stelen.”

Zijn vierwieler is aan de voorkant nogal beschadigd geraakt door het voorval, maar dat deert Sebastiaan vrij weinig. “Die van hem zat helemaal in elkaar. Het zal allemaal wel… Toen die verdachte in de politiewagen werd gezet zei hij nog dat hij morgen wel weer vrij zou zijn. Geen idee of dat klopt, maar het was geen lieverdje – om het zo maar te omschrijven.”

‘Driemaal om de rotonde’

Dat hij de dief überhaupt op het spoor kwam, was een complete samenloop van omstandigheden én een flinke portie geluk. Eerst werd gisteravond laat het toegangshek van Sebastiaans bedrijf Schone Zon, gevestigd op het Tubbergse industrieterrein, opgebroken. Vervolgens is hij gewaarschuwd dat er een aanhangwagen met beveiligingsmateriaal dat gebruikt wordt voor het monteren van zonnepanelen gestolen zou zijn, waarna de ondernemer vanuit Almelo naar Tubbergen snelde. Onderweg spotte hij z’n eigen aanhanger, achter een grijs bestelbusje gekoppeld.

“Dat gebeurde ter hoogte van de Kluunvenweg, zo ongeveer. Op de Almeloseweg dus.” Hij keerde en zette vervolgens de achtervolging in. “Ik denk dat hij het al vrij snel doorhad, want hij begon wat te slingeren. En op de rotonde, bij de Kampkuiper, reed hij helemaal rondom. Toen nogmaals. Bij het derde rondje sloeg hij rechtsaf, richting Geesteren.”

Toen de dief eenmaal doorhad dat hij nergens meer naartoe kon met z’n voertuig, zette hij het op een lopen richting Albergen. De gewaarschuwde agenten konden hem een paar honderd meter na de rotonde, op de Hagweg, bij z’n kladden grijpen.

Twee dieven

De hondsbrutale dief was eerder diezelfde avond samen met een kompaan op het bedrijfsterrein gesignaleerd en staat op bewakingsbeeld. “Ik mag de video nog niet vrijgeven, want de politie wil eerst haar onderzoek afronden.”

Tot vandaag was ook nog een tweede aanhangwagen vermist na de diefstal, maar die is later in Fleringen teruggevonden. Mede dankzij de hulp van oplettende personen en via sociale media. Sebastiaan is blij dat anderen hierbij hebben geholpen. “Ik ga vandaag wat eerder naar bed”, vertelt hij lachend. “Er staat weer een drukke werkweek voor de boeg. Gelukkig kunnen we nu weer veilig zonnepanelen plaatsen.”

Reacties

Cookieinstellingen