Onthulling insectenhotel door kinderburgemeester Annemijn Snijders en Jong Nederland

De gemeente Tubbergen is sinds afgelopen vrijdag een goedgevulde insectenhotel rijker.

Een tijdje geleden is het hotel geplaatst aan de Bruno van Ommenstraat. De afgelopen weken is de seniorengroep van Jong Nederland Tubbergen druk in de weer geweest om het insectenhotel op te vullen. Houten blokken, stro, dennenappels en stukken bakstenen werden op maat gemaakt om in het hotel te plaatsen. Een mooi initiatief.

Afgelopen weekend was het dan zo ver. Kinderburgemeester Annemijn Snijders mocht de officiële onthulling van het insectenhotel verrichten. Samen met de kinderen van Jong Nederland en hun leiding werd het hotel ontdaan van een doek en kwam het fraaie resultaat tevoorschijn. In het kader van de biodiversiteit is dit weer een stukje aanvulling voor de natuur en vooral voor de insecten die het momenteel zo hard nodig hebben. Na afloop werd iedereen in de blokhut uitgenodigd om nog even onder het genot van een hapje en een drankje.

Jeugd en biodiversiteit

“Wij willen graag in elke kern een insectenhotel plaatsen. Dit in het kader van de biodiversiteit en leefbaarheid van de insecten. Om de jeugd hier zoveel mogelijk bij te betrekken is ervoor gekozen om de basisscholen en/of jeugdorganisaties uit de dorpen hier een rol in te laten spelen. Wij plaatsen de insectenhotels en de jongeren vullen ze op met diverse soorten materialen”, vertelt wethouder Oude Avenhuis.

Over enkele weken is het Nationale Boomfeestdag. Ook de gemeente Tubbergen doet hier weer aan mee. In plaats van insectenhotels wordt de gemeente diverse bomen rijker. “Op donderdag 17 november ga ik op pad met scholieren van basisschool de Zeven Mijlen om bomen in te planten. Een mooie kans om kinderen stil te laten staan bij de natuur”, laat wethouder Oude Avenhuis weten.

Reacties

Cookieinstellingen