Scoutingvereniging in Harbrinkhoek doet aangifte tegen brandstichter

De brand die vannacht bij het gebouw van scoutingvereniging Het Twentse Ros in Harbrinkhoek uitbrak, is zeer waarschijnlijk aangestoken.

Dat concludeert bestuurslid Martin Kwant na het zien van bewakingsbeelden, waarop een verdachte persoon te zien is. “Die komt per auto aangereden, loopt naar het hok voor de houtopslag en even later breekt hier vuur uit. Het kan haast niet anders dan dat dit de brandstichter is…”

In het hok lag eigenlijk alleen hout opgeslagen, vertelt Kwant. “Nog wat bakken en andere spullen met weinig waarde. Maar het gaat ons in de eerste plaats niet om het geld. Wij moeten het hebben van vrijwilligers, als scouting zijnde, en dat is al lastig genoeg. Plus dat we soms iets gratis krijgen, van mensen die ons een warm hart toedragen. Wij hebben geen vijanden.”

Kwant geeft aan dat de vereniging erg teleurgesteld is, aangifte van brandstichting bij de politie gaat doen en dat ze ook extra camera’s gaan ophangen. “En we gaan nog andere maatregelen treffen. Dat iemand zo moedwillig onze eigendommen in brand steekt, het is haast nauwelijks voor te stellen.”

Tweede keer

Dit is al de tweede keer in korte tijd voor de scouts, want eind augustus was Het Twentse Ros ook al de dupe van een brandstichting. Toen gingen onder meer ongeveer vijftig plastic tuinstoelen en autobanden in vlammen op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen