Sportverenigingen gaan (verder) verduurzamen

Foto:

In tijden van verminderde inkomsten is het zeer belangrijk om de vereniging ook op langere termijn financieel gezond te houden. Het project ‘Sportverenigingen gaan duurzaam!’ kan hen daarin helpen.”Veel sportaccommodaties zijn verouderd en hebben een hoog energieverbruik. Daarnaast betalen verenigingen vaak te veel voor hun energie. Door het treffen van energiebesparende maatregelen en door slim energie in te kopen valt al snel  veel energie en dus geld te besparen”, aldus Loet van der Heijden, projectleider duurzaamheid bij Natuur en Milieu Overijssel. “Vooral op verlichting en gasverbruik is meestal veel te besparen. Met dit project gaan we samen met lokale partijen op zoek naar win-win-situaties; geld besparen door te verduurzamen.”

Voorlichtingsbijeenkomst
“Het project ‘Sportverenigingen gaan duurzaam!’ richt zich op verenigingen met een eigen accommodatie. We richten ons vooral op sportaccommodaties, maar ook andere verenigingen zijn van harte welkom. Op donderdagavond 26 september aanstaande faciliteren wij in De Spil te Fleringen een bijeenkomst voor geïnteresseerde verenigingen. Er wordt dan o.a. een toelichting gegeven op het project en wordt aangegeven waar de kansen liggen op het vlak van energiebesparing. Die avond wordt duidelijk wat de kansen zijn voor de verenigingen. Op basis van die informatie gaan de lokale partijen en de verenigingen bepalen hoe zij elkaar kunnen ondersteunen. Dat kan door kennis en ervaringen uit te wisselen, maar ook door energiescans uit te voeren”, aldus de wethouders Pim Koegler en Gerrit Ophof van respectievelijk Dinkelland en Tubbergen.

Verenigingen die interesse hebben kunnen dat nu al melden bij Theo Leferink op Reinink (e-mail [email protected]). Deelname is kosteloos voor de deelnemende verenigingen. Het project wordt gefinancierd door de provincie Overijssel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen