Prijs voor meest sociale jongeren

Foto:

Tubbergen wil dit jaar weer een jeugdlintje uitreiken aan jongeren die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen. Dit jeugdlintje is een jaarlijkse prijs voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen. Op woensdag 20 november, de Internationale dag van de rechten van het Kind, wordt het Tubbergse jeugdlintje uitgereikt.Met dit jeugdlintje wil de gemeente Tubbergen haar waardering uiten naar deze kinderen en jongeren. Waardering dus voor wat zij doen èn omdat ze een voorbeeld zijn voor anderen.

Wethouder Tom Vleerbos: “Te vaak komt de jeugd negatief in het nieuws. Terwijl veel jongeren hele goede dingen doen. De meeste jongeren zijn positief ingesteld en zetten zich actief in voor de Tubbergse samenleving. Te vaak wordt dit als ‘normaal’ gezien en wordt er niet bij stil gestaan. Daar hoort de waardering bij die ze verdienen. Jeugdlintjes zijn een manier om te kunnen zeggen: ‘Wij zijn trots en iedereen mag dat weten.'”

Voor wie is het jeugdlintje?
Het jeugdlintje is voor alle kinderen en jongeren in de leeftijd tot en met 18 jaar die gedurende enkele jaren of voor een concrete activiteit inzet hebben geleverd voor de gemeenschap. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • een lange periode ouderen, broertjes of zussen en/of zieken helpen (mantelzorger);
  • een actie voor een goed doel organiseren;
  • activiteiten in de buurt organiseren;
  • vrijwilligerswerk bij een sportvereniging, jongerencentrum of buurthuis en of een maatschappelijke organisatie;
  • bespreekbaar maken van onderwerpen (bijvoorbeeld: zinloos geweld of pesten);
  • bijzondere maatschappelijke prestatie of daad.

Iedereen – vaders, moeders, opa’s, oma’s, buren, vrienden, scholen, clubs of verenigingen, dorpsraden, media – kan een jongere voordragen voor het jeugdlintje.

Hoe meld je een kandidaat voor het jeugdlintje aan?
Iedereen (jong en oud) kan een kandidaat aanmelden voor een jeugdlintje. Hiervoor kun je het aanmeldingsformulier gebruiken dat op de website van de gemeente staat. Geef op het formulier 2 referenties aan, die niet tot dezelfde familie behoren. Deze referenties kan de gemeente benaderen bij de behandeling van het voorstel. Neem voor meer informatie, vragen of opmerkingen contact op met het bestuurssecretariaat, telefoon 0546-628000 of e-mail [email protected].

De uitreiking
De binnengekomen aanmeldingen worden beoordeeld door een deskundige jury. Zij nomineert één of meerdere kinderen en jongeren voor het Jeugdlintje. Het Jeugdlintje wordt op woensdag 20 november 2013 tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt door burgemeester Mervyn Stegers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen