Siny Poppink (CDA) en Rosemarie Merz (AWP) winnen zetel in Vechtstromen

Foto:

De voorzitter van het stembureau heeft gisteravond de voorlopige uitslag van de verkiezingen voor het algemeen bestuur van het nieuwe waterschap Vechtstromen bekend gemaakt. In totaal hebben 135.293 kiezers hun stem uitgebracht. De opkomst bedraagt daarmee 21,21%. Van de 8 partijen zijn er 7 verkozen in het algemeen bestuur. Het meeste aantal stemmen is naar het CDA gegaan.De waterschapsverkiezingen voor het algemeen bestuur van Vechtstromen vonden plaats tussen 13 en 26 november. Verdeeld over 8 partijen deden 103 kandidaten mee, waaronder 3 uit de gemeente Tubbergen. Van hen hebben er 2 een zetel gekregen, Siny Poppink uit Reutum van het CDA en Rosemarie Merz uit Tubbergen van de Algemene Waterschapspartij (AWP).

Paul Hannink uit Manderveen van de VVD viel net buiten de boot. Toch kan hij bogen op persoonlijk succes. Hij stond als 6e op de VVD-lijst. Dankzij voorkeurstemmen kwam hij uit op een 3e positie bij zijn partij, maar dit was niet genoeg voor een zetel in het waterschapsbestuur. Zijn partij haalde namelijk 2 zetels. De AWP kreeg 3 zetels, het CDA 5.

Alle uitgebrachte stemmen zijn tussen 26 en 28 november door 30 teams van in totaal 200 stemmentellers verwerkt en geteld. De definitieve uitslag van de verkiezingen wordt op dinsdag 3 december vastgesteld.

Vechtstromen
Waterschap Vechtstromen verzorgt vanaf 2014 het waterbeheer voor ruim 800.000 inwoners van Twente, Noordoost-Overijssel en Zuidoost-Drenthe. De naam is afgeleid van de Vecht, de grootste rivier in het beheergebied waar ook de Twentse rivieren Regge en Dinkel in uitmonden. De Regge, de Dinkel en de Vecht vormen samen één logisch en samenhangend systeem. Door de fusie komt het beheer daarvan ook in één organisatie te liggen. Het kan daarmee beter, effectiever en doelmatiger plaatsvinden. Met de fusie wordt een structurele besparing van circa €11 miljoen per jaar gerealiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen