Antje & Billy krijgt toestemming voor bouw 3 vakantiehuizen

Foto:

Op 11 februari 2011 is er bij de gemeente een principeverzoek ingekomen van Café Antje & Billy. Het betrof het realiseren van 4 extra recreatiewoningen bij een bestaande recreatiewoning op het perceel Molenhofweg 10 te Reutum. De gemeente was al akkoord met het gehele plan en nu er een extra investering in het lokale groen wordt gedaan, is de provincie ook voor.Over het principeverzoek is op ambtelijk niveau overleg gevoerd met de provincie Overijssel. De provincie kan instemmen met het plan, mits aan de criteria voor het bouwen van nieuwe recreatiewoningen wordt voldaan.

Op 13 september 2011 heeft het Tubbergse college van burgemeester en wethouders besloten om in principe medewerking te verlenen aan het verzoek van Café Antje en Billy, gelegen aan een zijstraat van de provinciale weg (N343) tussen Fleringen en Weerselo. Na dit positieve principebesluit heeft de aanvrager de onderbouwing voor provincie aangeleverd. Hierin werd uitgegaan van de bouw van 3 extra recreatiewoningen in plaats van het oorspronkelijke aantal van 4.

De aanvrager heeft hierop een KGO-plan aangeleverd voor de landschappelijke inpassing van de bouwlocatie en de compenserende investering in de groene omgeving. Op basis van het KGO-beleid moet tenminste €7.685 geïnvesteerd worden. De investering in de groene omgeving betreft het opknappen van een houtwal (gelegen tussen de Oldenzaalseweg en de Jan van Arkelweg), naast de locatie Antje & Billy aan de Oldenzaalseweg 176. Deze investering bedraagt €9.615,78. Het plan is ambtelijk getoetst en akkoord bevonden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen