Gemeente richt 8 TIP’s in

Foto: Redactie

In de gemeente Tubbergen zijn 8 locaties aangewezen als Toeristisch Informatie Punt (TIP). Daar waar nodig, heeft de gemeente inmiddels mondelinge overeenstemming bereikt met de desbetreffende grondeigenaar. Een TIP is het startpunt voor fiets- en wandelroutes door het Twentse landschap.Het gaat om de volgende locaties:

  1. TIP Tubbergen, nabij CHIEC/VVV/Gemeentehuis Tubbergen (gemeente eigenaar)
  2. TIP Albergen, kerkplein Albergen (parochie eigenaar)
  3. TIP Mosbeek, Molen van Bels, Vasse (Landschap Overijssel eigenaar)
  4. TIP Manderveen, bij Peddemors in Manderveen (gemeente eigenaar)
  5. TIP Harbrinkhoek, bij Kampkuiper in Harbrinkhoek (gemeente eigenaar)
  6. TIP Geesteren, op nieuwe kulturplein bij Erve Kampboer (gemeente eigenaar)
  7. TIP Reutum, bij de kerk (parochie eigenaar, toestemming via Regio Twente reeds geregeld)
  8. TIP Molenhof, nabij camping de Molenhof/Antje en Billy (gemeente eigenaar)

Wethouder Gerrit Ophof over de TIP’s: “De Toeristische Informatiepunten vormen een meerwaarde voor de beleving van ons gebied. Bezoekers kunnen hier hun auto gratis parkeren en te voet of per fiets onze mooie gemeente ontdekken. Het informatiepaneel bij een TIP zorgt ervoor dat de bezoeker een compleet overzicht krijgt: tips over bezienswaardigheden, wetenswaardigheden over het gebied, horecatips en natuurlijk vormt een TIP het startpunt voor een mooie fiets- of wandelroute.”

Overstappunten
In de provincie Overijssel zijn al zogenoemde Toeristische Overstappunten (TOP’s) te vinden. Vanaf een TOP kan de bezoeker bewegwijzerde of beschreven routes volgen. Een TIP is kleinschaliger dan een TOP. Deze TIP’s bevinden zich op mooie plekken en ook een TIP is het startpunt voor fiets- en wandelroutes door het Twentse landschap. Op de informatiepanelen bij een TIP vindt de bezoeker toeristische tips en sfeerbeelden van het gebied en tegelijkertijd een handige gebiedskaart met wandelroutes uit het wandelnetwerk en de fietsknooppunten in de omgeving. Vanaf de doorgaande weg geeft een bijzondere wegwijzer de locatie van de TIP aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen