Gemeente eert Mariaschool Reutum voor winnen landelijke kwaliteitserkenning

Vorige week is het predicaat ‘Excellente school 2013’ uitgedeeld aan basisschool de Mariaschool in Reutum. Excellente scholen vallen op omdat zij het erg goed doen op meerdere vlakken. De gemeente Tubbergen is trots op de Mariaschool in Reutum en heeft de school daarom vanochtend getrakteerd.Wethouder Ophof had de eer om de lekkernijen van de plaatselijke bakker uit te delen. “Als portefeuillehouder Onderwijs ben ik bijzonder trots op de Mariaschool. Zoals het juryrapport al omschrijft, haalt de school in de breedte goede tot zeer goede resultaten. Ook is het fantastisch dat men ziet dat de Mariaschool in de regio een duidelijke voortrekkersrol vervult bij het realiseren van een digitale leeromgeving. Waar een kleine school dus groot in kan zijn. Het is geweldig om te zien dat de energie die de directie en leerkrachten in ‘hun’ school stoppen ook beloond wordt.”

toppu9v73b4d7wpibkwjgtger

Wethouder Ophof ging alle klassen langs en feliciteerde alle kinderen met de eer hebben om op zo’n excellente school te zitten. Ook feliciteerde hij de leerkrachten met de excellente leerlingen. “Want geen school kan excellent zijn zonder geweldige leerlingen.” Dit viel in zeer goede aarde bij de kinderen.

Schooldirecteur Gerard aan de Stegge is er maar wat trots op dat ze deze week het predicaat voor excellente school ontvingen. “Dit is een proces van vele jaren. In 2006 zijn we in gaan zetten op een ander onderwijssysteem. En vanaf 2010 zijn heel erg gaan inzetten op de combinatie ICT en onderwijs. Als je tegenwoordig niet meer met een computer, mobiele telefoon of iPad overweg kunt, dan kun je het later wel vergeten.”

pni4msfx301mfntl9tkapm4c3

Op zijn computer laat Aan de Stegge een leerlingvolg-programma zien. “Dit toont per groep de resultaten van alle leerlingen. Als een leerling een toets heeft gemaakt, wordt de uitslag van die toets meteen vertaald naar een bepaald niveau. Op die manier kunnen wij zien of een leerling de basiskennis in huis heeft, extra les nodig heeft óf juist toe is aan nieuwe uitdagingen.” Focussen op het ontwikkelingsperspectief, noemt hij dat. “De laatste 3, 4 jaar gaat gemiddeld 40 procent van de leerlingen die uitstromen naar HAVO/VWO. Het ene jaar heb je een klas met gemiddeld slimmere leerlingen dan het andere jaar. Maar dit percentage geeft wel aan dat kinderen zich hier echt ontwikkelen.”

Leefbaar Reutum
“Ook vind ik het fantastisch om te zien dat de kinderen van Reutum zich inzetten voor de campagne Leefbaar Reutum. Vorige week hebben kinderen massaal ideeën ingebracht om Reutum leefbaar te houden. Hierin zijn jullie ook excellent bezig. En zowel de gemeente als de provincie Overijssel wil hiervoor haar waardering uitspreken. Je kunt je ideeën tot 11 februari op www.reutumleeft.nl of in de brievenbus deponeren. We komen op 21 februari langs op school om het beste idee van de campagne bekend te maken. Dit beste idee krijgt een leuke prijs van Ineke Bakker.”


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen