Vrijwilligers bij realisatie dorpsommetjes worden in het zonnetje gezet

Foto: Redactie

Nadat de gemeente Tubbergen in 2011 verkozen werd als Wandelgemeente van het Jaar, is de gemeente verder gegaan als ‘Wandelgemeente bij uitstek!’ en is het project Dorpsommetjes opgezet. De gemeente heeft vervolgens dorpsraden warm gemaakt voor de aanleg van deze korte wandelroutes.Inmiddels zijn er dorpsommetjes gerealiseerd in Geesteren, Reutum, Langeveen, Harbrinkhoek/Mariaparochie, Manderveen en Tubbergen. De gemeente wil graag even bij dit moment stilstaan en nodigd daarom alle vrijwilligers en betrokkenen uit voor een feestelijke bijeenkomst, op dinsdag 18 februari om 19.30 uur in het gemeentehuis in Tubbergen.

“De dorpsommetjes zijn nu klaar. Er is veel werk verzet en dat heeft tot geweldige resultaten geleid! Mooie uitbreidingen van het wandelnetwerk met verschillende dorpsommetjes en prachtige folders om daar bekendheid aan te geven. Weer een kwaliteitsverbetering van Tubbergen als ‘Wandelgemeente bij uitstek!’ en tevens een prachtig voorbeeld van wat we samen kunnen bereiken”, aldus burgemeester Mervyn Stegers.

Financieel
Mede dankzij bijdragen uit gelden voor Nationaal Landschap Noordoost-Twente van de Provincie en de Gemeente Tubbergen en van sponsoren zijn de projecten gerealiseerd. De kosten voor de projecten bedragen samen ongeveer €60.000. De provincie betaalt 75% van de kosten. De resterende 25% komt ten laste van de gemeente uit het programma Vitalisering Landelijk Gebied en uit bijdragen van sponsoren.

lutkeberg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen