‘Gemeente geeft de voorzet, ondernemers moeten die vervolgens zelf inkoppen’

De gemeente Tubbergen wil samen met ondernemers aan tafel om van gedachten te wisselen over verschillende onderwerpen die te maken hebben met het ondernemersklimaat binnen de gemeente Tubbergen. De gemeente wil ervaringen ophalen en de knelpunten, kansen en prioriteiten in beeld krijgen. Daarom organiseert de gemeente op woensdag 10 december de ondernemende Noabertafel.

“De gemeente Tubbergen is vaak in gesprek met ondernemers, wij horen dan natuurlijk ook dat het allemaal beter kan. Daarom organiseren wij de ondernemende Noabertafel, want wij horen graag de mening van ondernemers over thema’s die zij zelf belangrijk vinden. Dus ondernemers, mijn oproep aan u: kom en  laat uw mening horen”, aldus wethouder Roy de Witte.
Lege menukaart
De gemeente gaat de avond niet invullen. Dat mogen de ondernemers zelf doen. De ondernemer bepaalt samen met collega ondernemers welke onderwerpen op het menu komen.  Men kan bijvoorbeeld denken aan zaken als dienstverlening, communicatie of ruimte voor ondernemen. Ondernemers ontvangen een lege menukaart als uitnodiging. Aan hen het verzoek de onderwerpen die zij belangrijk vinden alvast op de menukaart in te vullen en deze mee te nemen.
Goed initiatief
Het initiatief van de gemeente wordt gewaardeerd door ondernemers. Gerard Kreuwel, lid van de ondernemersvereniging BGT: “Het is belangrijk dat ondernemers elkaar én de gemeente weten te vinden. Hoe meer je met elkaar overlegt en deelt, hoe beter. Dan kun je ook meer voor elkaar betekenen. Het is prettig om te weten wat andere ondernemers doen en het is ook prettig om te weten hoe de gemeente werkt. Je kunt van elkaar leren als je weet wat er speelt in de gemeente. Vaak weet je niet wat de ander doet en dat zorgt voor miscommunicatie. Ik vind de Noabertafel een goed initiatief van de gemeente. Hoe meer contact, hoe meer je voor elkaar kunt betekenen. Samen staan we sterk!”
Niek Hannink, voorzitter van netwerkvereniging MANS: “Als er ergens de kans ligt om het ondernemersklimaat te verbeteren en de gemeente pakt dat initiatief op, dan moeten de ondernemers deze kans ten volle benutten en aanwezig zijn bij de Noabertafel. Om even in voetbaltermen te spreken, de gemeente zet voor en het is nu aan de ondernemers om ‘m in te koppen!”
Ondernemers zijn van harte welkom
De gemeente heeft verschillende ondernemersverenigingen uitgenodigd voor de ondernemende Noabertafel op 10 december om 20.00 uur bij Erve Deperman in Reutum maar iedere ondernemer is uiteraard van harte welkom! Ondernemers die ook graag mee willen praten kunnen zich tot uiterlijk 5 december 15.00 uur aanmelden bij Bianca Menderink op [email protected].
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen