Dinkelland en Tubbergen samen naar Almelo voor uitvoering WWB

Het college van B&W van de gemeente Dinkelland heeft afgelopen maanden de mogelijkheden onderzocht om de uitvoering van de Wet Werk en Bijstand (WWB) onder te brengen bij de gemeente Almelo.

Het besluit van Dinkelland volgt dat van de gemeente Tubbergen, die de uitvoering van de WWB al enige tijd geleden bij de gemeente Almelo heeft ondergebracht. De evaluatie van deze uitbesteding is positief afgesloten.
Na vergelijking van het beleid van beide gemeenten, blijkt dat ook de gemeente Dinkelland het proces van de gemeente Almelo kan volgen, met uitzondering van de werkgeversbenadering. Dit is bij ‘werkmakelaar’ DinkellandWerkt ondergebracht. Daarom heeft Dinkelland besloten een samenwerkingscontract te ondertekenen met de gemeente Almelo. Ook het contract van de gemeente Tubbergen wordt verlengd.
Op donderdag 11 december 2014 wordt de samenwerkingsovereenkomst tussen Dinkelland, Tubbergen, Noaberkracht en de gemeente Almelo ondertekend.
Sociaal vangnet
De WWB-uitkering is de bijstandsuitkering volgens de Wet Werk en Bijstand (WWB), en is een vangnet die bedoeld is om de sociale zekerheid in Nederland te waarborgen. Indien men zich niet kan voorzien in de eigen levensonderhoud (eten, drinken, kleding, enz.), is het wel mogelijk de WWB-uitkering krijgen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen