‘Gemeente strooit te weinig zout tegen gladheid’

Op dit moment zijn de wegen lokaal nog zeer glad. Het KNMI waarschuwde vanmorgen voor gladde wegen als gevolg sneeuwresten en/of bevriezing van natte weggedeelten. Zo ook in Tubbergen, waar mensen al klagen dat de gemeente te weinig oog heeft voor straten die buiten de strooiroute vallen. “De gemeente Tubbergen doet er niks aan. Ik heb gebeld, maar ze verwijzen naar internet om te kijken waar ze strooien. Maar daar hebben we niks aan”, zo laat één van hen weten.

Vooral op de klinkerwegen is het oppassen geblazen. Ook al dooit het op dit moment, de ijslaag die zich vannacht heeft gevormd is nog niet verdwenen.

De gemeente Tubbergen pareert de kritiek dat men te weinig zou strooien. “We houden ons precies aan het strooibeleid. Alleen bij aanhoudende vriesperiodes gaan we overal in de gemeente zout strooien. Gisteravond en vanochtend vroeg is er op de route gestrooid en omdat de berichten vanmorgen rond 8 uur waren dat het snel zou dooien, hebben we niets extra gedaan. Achteraf gezien hield het wat langer aan, maar voorspellen blijft lastig. Overigens verwachten we ook van mensen zelf dat zij voor hun eigen deur maatregelen nemen om problemen te voorkomen”, legt Frank Wiefferink namens Noaberkracht Dinkelland-Tubbergen uit. “Daarnaast loopt het snel op, dat wat we uitgeven aan het strooien. Want reken maar uit, we rijden in totaal – voor beide gemeenten – met 7 wagens rond. Voor degene achter het stuur moet je €75 per uur rekenen, plus €10 aan kosten voor de wagen. En dat voor gister en vandaag keer 4 uur. Dan zit je al op bijna €2500 voor eenmaal preventief strooien. Dan gaat het snel.”

Klik hier voor de strooiroute en klik hier voor het strooibeleid van de gemeente Tubbergen.

Reacties