Gemeente zette vuurwerkliefhebbers op verkeerd been

Foto: Redactie

Vuurwerkliefhebbers in de gemeente Tubbergen werden op het verkeerde been gezet, nota bene door de gemeente zelf. Dit meldt het blad Binnenlands Bestuur.

Terwijl het sinds de aanpassing van het Vuurwerkbesluit verboden is om vóór 18.00 uur knallers en siervuurwerk te ontsteken, leek dat tot voor kort niet te gelden binnen de gemeente Tubbergen. Op de gemeentelijke website stond namelijk tot vanochtend nog het navolgende te lezen: “Alleen met Oud en Nieuw op 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur mag u goedgekeurd consumentenvuurwerk afsteken.”

Verontschuldigingen

De omissie bleek voor burgemeester Mervyn Stegers reden zich te verontschuldigen. “De website van de gemeente wordt zo snel mogelijk aangepast”, zo liet hij gisteren weten. Vanochtend stond de tekst echter nog steeds online op de gemeentelijke website, ondanks de melding ‘aangepast op 31 december 2014’. Rond 11.00 uur stond vervolgens alsnog de juiste tekst op de site te lezen.

Weinig handhaving

Overigens bleek onlangs dat slechts een fractie van de gemeenten extra gaat handhaven op oudejaarsdag. Onderzoek van de NOS wees namelijk uit dat van de 256 gemeenten die reageerden op de enquête, slechts 25 zeiden extra agenten of bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) in te zetten voor de handhaving van het verbod. Van alle 403 Nederlandse gemeenten gemeenten geven 194 aan het ‘normale’ aantal agenten of boa’s in te zetten, 14 gemeenten zeggen het afsteekverbod tussen 10.00 en 18.00 uur niet te gaan handhaven en 23 hebben nog niet besloten.

Reacties