Nederlandse Aardolie Maatschappij geeft presentatie over injecteren afvalwater

Foto: Redactie

De gemeente Tubbergen houdt op dinsdag 20 januari in ’t Oale Roadhoes een bijeenkomst over de injectie van afvalwater in voormalige gasvelden. Voor die bijeenkomst zijn vertegenwoordigers van de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM), het Staatstoezicht op de Mijnen, het ministerie van Economische Zaken, de provincie Overijssel en waterwinbedrijf Vitens uitgenodigd. De bijeenkomst in ’t Oale Roadhoes is voor iedereen toegankelijk en begint om 19.30 uur.

Wethouder Erik Volmerink van de gemeente Tubbergen maakt zich grote zorgen over de injectie van afvalwater in voormalige gasvelden in de gemeente. Hij eist daarom antwoorden van de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) die het afvalwater injecteert, het ministerie van Economische Zaken dat verantwoordelijk is voor het verlenen van de vergunning en het Staatstoezicht op de Mijnen, de toezichthouder.

“In de media horen we over lekkages, gevaarlijke stoffen, een put die is stilgelegd. De inwoners van onze gemeente zijn bezorgd, en ik dus ook. Wat is er precies aan de hand? Hoe vervuild is het water dat in onze gemeentegrond wordt ge├»njecteerd? Het laatste waar we op zitten is een nieuwe Teerkuil-affaire. Ik wil de garantie dat wat er gebeurd geen schade aan kan richten. Kortom: ik ben bezorgd en wil antwoorden op de vragen die leven in onze gemeente”, zegt Erik Volmerink.

De bijeenkomst is 20 januari om 19.30 uur in ’t Oale Roadhoes, Grotestraat 60 in Tubbergen. De gemeente nodigt ge├»nteresseerden uit hierbij aanwezig te zijn.

Reacties