‘Ik fiets weer met een trots gevoel door Tubbergen’

Foto: Redactie

Horst in ’t Veld, voorzitter van Stichting Ondernemers Hart Tubbergen (SOHT), en Roy de Witte, wethouder gemeente Tubbergen, hebben zojuist het convenant reclamebelasting ondertekend. Hierin staan de afspraken tussen de gemeente en de SOHT.

Het college van B&W van de gemeente Tubbergen heeft eind 2014 ingestemd met de invoering van de reclamebelasting. Deze belasting wordt ingevoerd op verzoek van een groep ondernemers. “Met de inkomsten daaruit kan het ondernemersfonds opgezet én gevoed worden. De belasting is nodig om samen te kunnen investeren in het dorp Tubbergen. Het geld wordt ingezet om meer evenementen, projecten en activiteiten te organiseren in het centrumgebied van het dorp Tubbergen.” De eerste aanmeldingen van nieuwe feesten, maar zeker de ook bestaande te behouden en verbeteren, zijn al bekend bij vereniging OHT. Waaronder eentje met een Halloween thema. “Iedereen, dus het hoeven geen ondernemers of leden van de vereniging te zijn, kan zoiets indienen”, aldus In ’t Veld. “Het dorp moet nu echt weer gaan bruisen.”

De invoering van de reclamebelasting ging niet over één nacht ijs. De oude ondernemersverenigingen OVT en StBCT zijn inmiddels opgeheven. En eigenlijk simultaan aan deze veranderingen is het centrum van het dorp heringericht. In ’t Veld: “Ik fiets nu weer met een trots gevoel door Tubbergen. Dat was in het verleden wel anders. Dan schaamde ik me wel een beetje voor de doodse uitstraling, helemaal richting mensen van buiten het dorp. Tubbergen moet één van de aantrekkelijkste (winkel)dorpen van (Noordoost) Twente worden, met een leefbare en vitale dorpskern waar het winkelend publiek én de centrumondernemers trots op zijn.”

Ongeveer 100 ondernemers die in het gebied gevestigd zijn waarbinnen de reclamebelasting geheven wordt, betalen jaarlijks zo’n €600. In het verleden betaalden de OVT-leden haast het dubbele, vertelt In ’t Veld. “Maar omdat nu veel meer bedrijven, denk aan zorginstellingen bijvoorbeeld, onder deze nieuwe regeling vallen is het totaalplaatje echt heel anders. Daarentegen kunnen zij nu meepraten over voor hun belangrijkeigen thema’s.” Dat er nog lange weg te gaan is, beseft de SOHT-voorzitter ook. Zo worstelen de winkeliers met het gelijkstellen van de openingstijden en koopavonden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen