VluchtelingenWerk met spoed op zoek naar vrijwilligers

Foto: Redactie

Net als in iedere gemeente in Nederland wonen in Tubbergen ook vluchtelingen. Mensen, die om diverse redenen familie, vrienden en bezit moesten achterlaten. Na een periode van onzekerheid en bijbehorende stress hebben zij dan uiteindelijk een verblijfsvergunning gekregen en mogen ze zich in een stad of dorp vestigen.

Om de vluchtelingen te helpen een goede start in Nederland te maken, zoekt VluchtelingenWerk met spoed vrijwilligers die hen willen begeleiden gedurende de eerste periode (ca. 8 maanden) na hun vestiging in de gemeente Tubbergen. Het gaat om het regelen van allerlei praktische zaken en het wegwijs maken in een voor hen onbekende gemeente. Te denken valt aan aanvragen van toeslagen, kinderen die naar een (basis)school moeten, de weg vinden naar winkels om de woning in te richten, een sportvereniging zoeken etc. De tijdsinvestering is circa 2 tot 3 dagdelen per week.

Andersoortige vrijwilligers

Ook zoekt VluchtelingenWerk vrijwilligers voor de juridische begeleiding: bij de asielprocedure en de procedure voor gezinshereniging. Een juridische vooropleiding is niet nodig, wel interesse in procedures. Tenslotte is de organisatie op zoek naar een vrijwillig klusjesman/vrouw.

Contact

Er is professionele begeleiding, een inwerkprogramma en een vrijwilligersvergoeding voor dit boeiende en zinvolle werk. Interesse? Neem voor meer informatie contact op met Susanne Kleberg ( [email protected] of 06-24120489).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen