Gymleraar doof door lawaai in Tubbergse sporthal

Foto: Redactie

Net als enkele anderen maakte ook Canisius-directeur René Oude Alink gisteravond van de gelegenheid gebruik om in te spreken tijdens de commissievergadering over het veelbesproken onderwerp ‘Sporthal Tubbergen‘.

In zijn betoog benadrukte Oude Alink vooral het belang van een goede ruimte voor bewegingsonderwijs t.b.v. de middelbare school, welke volgens hem “met grote spoed” nodig is.

Canisius is nu aangewezen op de oude sporthal, de Burgemeester Verdegaalhal, omdat er in de eigen – kleine – gymzaal aan de Huyerenseweg onvoldoende ruimte is voor de 813 leerlingen die de voormalige ‘Dr. Schaepman MAVO’ tegenwoordig telt. “De Burgemeester Verdegaalhal is, zoals u weet, jaren geleden al afgekeurd voor het bewegingsonderwijs i.v.m. – onder andere – de nagalm die daar aanwezig is. Toch hebben wij daar tot vorig schooljaar noodgedwongen gebruik van gemaakt met alle gevolgen van dien. Inmiddels hebben wij 1 collega die op doktersadvies daar absoluut geen lessen meer mag verzorgen”, zei Oude Alink bezorgd.

Doof door galm

Volgens locatiedirecteur Oude Alink heeft de desbetreffende gymleraar stemproblemen en gehoorbeschadigingen opgelopen die rechtstreeks terug te voeren zijn op de geluidsproblemen in de Verdegaalhal. “Natuurlijk is een fietspad ook belangrijk. En is ook een oversteekplaats van belang voor de veiligheid in een woonkern, maar het kan niet zo zijn dat de gemeente wegloopt voor haar verantwoordelijkheid om geschikte en ARBO-veilige voorzieningen voor het bewegingsonderwijs van 813 kinderen te realiseren.”

De galm in de Verdegaalhal is zeer moeilijk tegen te gaan en bovendien is het een kostbare aangelegenheid. Oude Alink: “Het kost 2 á 3 ton en dan nog is niks zeker. Niemand wil namelijk een garantie afgeven dat het dan wèl opgelost is, dat de galm verdwijnt. Logisch dus dat de gemeente er niet aan gaat beginnen, al helemaal niet met de plannen voor een nieuwe sporthal in het achterhoofd.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen