GB/VVD bezocht 2 innoverende bedrijven in Tubbergen

Foto: Gemeentebelangen/VVD

De raadsfractie van Gemeentebelangen/VVD heeft afgelopen zaterdag 2 innoverende bedrijven, beide gevestigd op het industrieterrein van Tubbergen, bezocht.

“Als eerste bezochten we JaBe Reclame, de onderneming die zorgt voor de vrolijke beschilderingen op vrachtwagens en de supergrote Grosch-fles van 40 meter hoog op de voorkant van de brouwerij. Alleen al vanaf de snelweg nodigt deze reclame uit tot het drinken van dit kostbare vocht zeker in de warme zomerdagen. For Farmers toont de gezonde voeding voor de koeien, varkens en onze kippen, alleen de eieren ontbreken nog bij deze vorm van reclame. JaBe werkt nauw samen met o.a. Artica uit Ootmarsum. Deze synergie – zo kenmerkend – in Twente leidt tot een perfect eindresultaat. Het enthousiasme van Rob Buursen kwam aanstekelijk over en was voor ons het voorbeeld van goed ondernemerschap. De baas die te midden van zijn personeel functioneert als gelijke, zelf alle werkzaamheden beheerst en geïnteresseerd is in de nieuwste ontwikkelingen. Nu werken er 15 medewerkers, die bereid zijn ook bij extreme drukte ook buiten kantooruren te werken als een klus snel geklaard moet worden.”

“Als u wenst om uw auto van kleur te veranderen, carwrapping, kan Rob dit feilloos zonder een spuitcabine. De gewenste kleur brengt JaBe binnen 12 uur met folie aan voor dezelfde prijs als het spuiten en gezonder. Er stonden 40 witte auto’s klaar voor deze metamorfose voor een onderneming, die met gele auto’s wil rijden. Deze folie gaat er echt niet af bij de wasbeurt. Uw kamer opvrolijken met een vakantiefoto over de gehele wand vraag het JaBe. Na de rondgang door het bedrijf, kreeg Rob de gelegenheid zijn gedachten omtrent de Tubbergse politiek te ventileren. De flexibiliteit van het ambtelijke apparaat ziet hij als onvoldoende en vervult hem met zorg.”

Aannemersbedrijf Hoek en Zn

“Het volgende bedrijf was aannemersbedrijf Hoek en Zn, al meer dan 30 jaar oud. Begonnen in een schuur aan de Almeloseweg, is nu het bedrijf met de grootste locatie op het bedrijfsterrein in Tubbergen. Na een film gemaakt t.g.v. van het zilveren jubileum maakten we een rondgang door het enorme bedrijf met nu 70 man personeel. Momenteel hebben ze een enorme klus in Apeldoorn. Ook hier heeft de crisis in de bouw toegeslagen zeker in Twente waar veel bouwvakkers in de WW zitten. Terwijl de prijzen in dit gedeelte van ons land duidelijk lager zijn bij nieuwbouw, is dit niet merkbaar met de toename in de bouw. Gelukkig is de orderportefeuille bij Hoek wat beter gevuld dan de afgelopen jaren. Het bedrijf richt zich op de bouw van huizen en utiliteitsbouw. De rondgang door het bedrijf leverde de modernste machines op met computerbesturing. In één gang werd een kozijn kant en klaar gemaakt met deur en al. Tijdens een drankje met een hapje, nam de directie de gelegenheid om over het pijndossier ‘De Sporthal’ van gedachte te wisselen. Destijds bestekklaar voor €1,5 miljoen is de bouwsom nu opgelopen tot… Op de vraag of de scheuren bij huizen in Groningen te herstellen zijn, was men daar niet zo bezorgd over indien men gebruik maakt van speciale specie.”

“Het waren schitterende bezoeken, leerzaam voor politici en ambtenaren.”DSCF1053

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen