CDA Tubbergen bezocht Pius X College

Foto: CDA Tubbergen

CDA Tubbergen vindt het van groot belang dat er een goede samenwerking is tussen overheid, onderwijs en ondernemers. “Ofwel de 3 O’s”, vat CDA-raadslid Karin Reinerink samen. Tijdens het werkbezoek aan de Pius X College in Almelo konden de raadsleden van de Tubbergse partij kennisnemen van techniek onderwijs.

Alles staat er in het teken van de individuele leerling, en daarnaast staat de kwaliteit van de technieklessen hoog in het vaandel. Jongeren en techniek; de reden een kijkje te nemen op het Pius X College, locatie Van Renneslaan, in Almelo. De heer Pieter van Schilt (directeur VMBO, bestuurslid Platform Bouw Wonen Interieur en voorzitter van de Technetkring Almelo) heette hen welkom. “Het wordt steeds duidelijker dat het van groot belang is dat ondernemers en scholen samenwerken om techniek te blijven promoten”, benadrukt Van Schilt. “Stageplaatsen zijn van groot belang om de leerlingen écht kennis te laten maken met de diverse soorten van techniek. Want hoe gaat het nu eigenlijk in de praktijk?”

‘Het draait allemaal om de leerling zelf’

Op het Pius X College, locatie Van Renneslaan (VMBO), hebben de leerlingen in klas 3 een sectorkeuze gemaakt. Bouw Wonen Interieur, Metaal, Electro Beeld & Media en Toegepaste Techniek zijn de technische stromen die aangeboden worden. In een prachtige techniekhal wordt de theorie tot uitvoering gebracht met geavanceerde apparatuur. De leerling staat centraal, het gaat immers om hem of haar. Met trots werd door Pieter van Schilt verteld dat er donderdag 12 maart jongstleden 3 jongens uit de gemeente Tubbergen Nederlands kampioen Bouw/Wonen/Interieur zijn geworden tijdens de Skills wedstrijd in het Deltion College te Zwolle.

In de toekomst zal er een grote vraag komen naar goede opgeleide technische mensen. Dit kwam ook nog nadrukkelijk aan de orde bij de bedrijven die deelnamen aan de Techniekdagen afgelopen weekend in de gemeente Tubbergen. “Een zeer nuttig en leerzaam werkbezoek”, aldus CDA fractievoorzitter Tonny Busscher.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen