‘Regels afstemmen op nieuw beleid en nieuwe landelijke standaarden’

Foto: Redactie

Vanaf aanstaande donderdag ligt het voorontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied’ voor de gemeente Tubbergen ter inzage. Dit voorontwerpbestemmingsplan voorziet in het actualiseren van de bestemmingen van alle gronden gelegen buiten de dorpskernen, met uitzondering van enkele gronden waarvoor afzonderlijke bestemmingsplannen gelden (bijvoorbeeld het gebied Mekkelenbergweg).

Actualiseren

Het actualiseren houdt in dat beoordeeld is of de geldende bestemmingen nog juist zijn en bovendien zijn de regels afgestemd op nieuw beleid en nieuwe landelijke standaarden. Het bestemmingsplan heeft een behoudend karakter. Dat wil zeggen dat in het bestemmingsplan geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk worden gemaakt.

Regels

In het bestemmingsplan zijn regels opgenomen ten aanzien van bouwen en gebruik. Dit betekent dat eigenaren van gronden en gebouwen (en bouwwerken) aan de hand van deze regels kunnen nagaan wat de mogelijkheden zijn voor het gebruik en/of het bebouwen van percelen.

PlanMER (milieueffectreportage)

Ten behoeve van het voorontwerpbestemmingsplan is ook een planMER met een passende beoordeling in de zin van de Natuurbeschermingswet 1998 opgesteld. De planMER biedt inzicht in de milieueffecten van de ontwikkelingen die in het voorontwerpbestemmingsplan (maximaal) mogelijk worden gemaakt. De uitkomsten van het onderzoek naar de milieueffecten zijn gebruikt als onderbouwing voor het voorontwerpbestemmingsplan. De PlanMER  en Passende Beoordeling zijn als bijlage in het bestemmingsplan opgenomen.

Digitaal inzien

Wilt u het plan digitaal inzien? Dan kan dat via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl of op de gemeentelijke website www.tubbergen.nl onder het kopje ‘direct naar’, daarna klikken op ‘ruimtelijke plannen’ en dan op ‘ruimtelijke plannen ter inzage’. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0183.1410621-vo01.

Wilt u meer informatie? Maak dan een afspraak met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 0546-628000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen