Maximaal 53 woningen op nieuwbouwplan Albergen

Foto: Redactie

De 3e fase van de uitbreidingswijk Weemselerveld Zuid bij Albergen is medio 2013 goedgekeurd door de gemeenteraad. Inmiddels zijn er bouwkavels voor 23 woningen en 12 zorgappartementen uitgegeven. Daarom wordt nu het volgende deel van dat plangebied uitgewerkt. Hierbij is ruimte voor maximaal 53 woningen, welke tot 10m hoog mogen zijn.

Het ontwerp van het uitwerkingsplan wordt ter inzage gelegd, waarna er gedurende een periode van 6 weken gelegenheid bestaat tot het indienen van zienswijzen.

Flexibele invulling

Er is gekozen voor een strokenverkaveling, in plaats van individuele bouwvlakken per woning. Zo bestaat de mogelijkheid om de kavels bij uitgifte af te stemmen op de actuele behoefte. Om wel binnen de hiervoor genoemde kaders van de uitwerkingsbevoegdheid te blijven is bepaald dat binnen het plangebied maximaal 53 woningen gebouwd mogen worden. De voorlopige verkaveling telt 51 woningen, dus er is nog ruimte voor een beperkte indikking. Ook bestaat de mogelijkheid om kavels te verruimen en zo minder woningen te bouwen.

Deze flexibiliteit is ook de reden dat 1 vlak, in het noordoosten van het plangebied, buiten dit uitwerkingsplan is gehouden. Zo kan de gewenste flexibiliteit worden geboden, zonder het risico op overschrijding van het toegestane aantal woningen. Na afronding van de uitgifte van deze fase zal opnieuw bekeken worden welke behoefte er nog bestaat aan woningen en zal voor dit gebiedje een plan op maat worden gemaakt.

CPO

Binnen het plangebied wordt zeker 1 CPO-initiatief gefaciliteerd en waarschijnlijk een 2e. Dit betreft de stroken waar naast vrijstaande en dubbele woningen ook rijenwoningen zijn toegestaan. Deze initiatieven voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap zijn overigens niet van invloed op de wijze van bestemmen. Kavels die niet voor CPO worden uitgegeven komen in de reguliere uitgifte terecht en kennen dan dezelfde ruimtelijke kaders.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen