Tante Sien benaderd door verboden Duitse band

Foto: Tante Sien

Momenteel is de Duitse band Kategorie C in het Nederlands-Duits grensgebied bezig een horecalocatie te vinden voor een optreden. Deze band heeft een dubieuze achtergrond en banden met hooligans en rechtsextremisten.

Eerder liepen optredens van de band in Duitsland uit op geweld en overlast. Optredens in Duitsland zijn daarom verboden. Koninklijke Horeca Nederland heeft uit verschillende Twentse gemeenten signalen ontvangen dat de band daar heeft geprobeerd een zaal te huren.

Band meldde zich bij Tante Sien in Vasse

Kategorie C heeft zich de afgelopen week gemeld bij horecagelegenheid Tante Sien in Vasse. Gezien de doelgroep waarin de fans van deze band vallen en de ervaringen met agressie en geweld rondom optredens, heeft burgemeester Stegers de horecaondernemers geadviseerd om geen overeenkomst te sluiten met deze band. Tante Sien heeft dit advies opgevolgd door een mail te sturen naar de band met de mededeling dat zij de overeenkomst opzeggen.

Optredens vaak met geweld

Kategorie C is een band met muziek gericht op voetbalhooligans, zij hebben een aanhang bij rechtsextremisten. Bij optredens van de band komt vaak veel geweld voor. De band probeert onder een de naam Hungrige Wölfe een zaal te huren. Ze geven aan de zaal te willen huren voor een bruiloft of een verjaardagsfeest.

Fans krijgen een paar uur van te voren via een e-mail te horen waar het optreden plaats gaat vinden. Een gemiddeld optreden van deze band trekt ongeveer 300 bezoekers. De naam Kategorie C is een code voor gewelddadige voetbalfans. De bandleden maakten deel uit van een groep hooligans van de voetbalclub Werder Bremen.

Gemeenten waarschuwt horecaondernemers

De gemeenten Dinkelland en Tubbergen waarschuwen alle horecagelegenheden en adviseren om niet in zee te gaan met deze band

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen