Weg vrij voor nieuw appartementencomplex Oldenzaalseweg in Tubbergen

Foto: Redactie

De Raad van State heeft gisteren de bezwaren van 3 omwonenden, tegen de bouw van 2 appartementengebouwen aan de Oldenzaalseweg in Tubbergen, van tafel geveegd. Die vrezen o.m. een inbreuk op hun privacy en schaduwhinder.

Het uit 2 gebouwen bestaand appartementencomplex krijgt een maximale goothoogte van 7 meter en bestaat uit 12 wooneenheden. Eerder was de Tubbergse gemeenteraad al akkoord gegaan.

Geen bezwaar

Volgens de hoogste bestuursrechter is het niet aannemelijk dat er vanuit de nieuwe gebouwen, welke gebouwd gaan worden op hetzelfde terrein waar nu nog kringloopbedrijf De Beurs gevestigd is, inkijk zal zijn in de woningen en andere bebouwing in de omgeving. De omwonenden hadden daarnaast aangedragen o.m. dat de wethouder niet met hen in overleg was getreden, dat het nieuwbouwcomplex niet in de buurt zou passen qua vormgeving en dat er geluidsoverlast kan optreden.

Ook vindt het rechtscollege dat het wel meevalt met de schaduwwerking op een naastgelegen bungalow naast De Beurs en dat de huisvesting van vleermuizen de nieuwbouw niet in de weg staat.

De kringloopwinkel moet op zoek naar een nieuwe locatie.

Reacties