Deur op kiertje voor ander plan Tubbergse sporthal, eventueel zonder SSRT

Foto: Redactie

Mits er aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt, wil de gemeente wel in gesprek met een andere partij dan de SSRT (Stichting Sport en Recreatie Tubbergen) voor het realiseren van een nieuwe sporthal in Tubbergen. Dat gaf sportwethouder Roy de Witte zojuist aan richting de gemeenteraad. Volgens hem is er “sowieso binnen 2,5 á 3 maanden alles duidelijk”.

Nu de SSRT, en daarmee de gemeente, zo’n 2 weken geleden tot de conclusie kwam dat de geschatte bouwkosten hoger zijn dan het totaal aan financiële middelen dat beschikbaar is, heeft de gemeente het heft weer helemaal in handen genomen. “Op dit moment zijn er volop gesprekken met de maatschappelijke partners in het traject, zijnde Canisius, de TOF en de verenigde sportclubs”, aldus wethouder De Witte.

Navraag door Anoesjka Kemperink (Dorpen Centraal) leerde dat de SSRT niet langer de eerste gesprekspartner voor de gemeente is. De Witte: “Als er een andere partij is welke voldoet aan de gestelde eisen, ook gezien de financiële kaders die de gemeenteraad heeft vastgesteld, dan gaan wij daar graag mee in gesprek.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen