Burgemeester Stegers naar Den Haag om onrust over injecties NAM

Foto: Redactie

De colleges van de gemeenten Dinkelland, Tubbergen, Losser en Oldenzaal hebben een brief aan minister Henk Kamp (Economische Zaken) geschreven. Hierin verzoeken zij de hem zeer dringend om de NAM op te dragen hun onderzoek naar de gevolgen van het injecteren van afvalwater in de Twentse bodem met 1 jaar te vervroegen.

Veel vragen

Inwoners in het gebied waar NAM afvalwater in de bodem injecteert hebben veel vragen. Ze maken zich bezorgd over de gevolgen op zowel de lange als de korte termijn. De informatie-avonden die de gemeenten organiseerden in de kernen hebben veel vragen opgeleverd. Die vragen moeten deel zijn van het onafhankelijk onderzoek.

Inwoners maken zich vooral druk om gezondheidsrisico’s, het risico van verzakkingen en aardbevingen. Ook het feit dat de NAM afvalwater injecteert in kostbaar Natura 2000-gebied roept veel vragen op.

Den Haag

Burgemeester Stegers zal op 23 april vanuit Noordoost-Twente bij de kamercommissie van Economische Zaken in een openbare hoorcommissie een aantal zaken onder de aandacht brengen.

Reacties