‘Asfaltering weg Almelo-Tubbergen veroorzaakt zeker wat overlast’

Foto: Redactie

Volgens aannemer NTP Groep, de provincie Overijssel en de gemeente Tubbergen gaan de wegwerkzaamheden aan de provinciale N746, de weg tussen Mariaparochie en Tubbergen, zeker wat overlast bij omwonenden en andere weggebruikers veroorzaken. Dat werd belangstellenden zojuist, tijdens een informatie-avond bij Kampkuiper in Harbrinkhoek, medegedeeld.

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van nieuw asfalt en markeringen op de rijbaan. Tevens wordt er extra bermverharding, zo’n 40 centimeter aan één kant en 80 centimeter aan de andere, langs delen van de weg aangebracht.

Het werk start op woensdagochtend 6 mei en is uitgesmeerd over 2 trajecten/fases:

  • Fase 1 – Noordegraafsingel (kruising N349 t/m rotonde Almeloseweg/Hagweg)
  • Fase 2 – Almeloseweg (rotonde Almeloseweg/Hagweg t/m kruising N343)

Eerst zal fase 2 worden opgestart door de aannemer, en daarna fase 1. Voetgangers en fietsers blijven toegang houden, alsmede spoedritten van hulpdiensten (ambulance, brandweer, politie).2015-04-28 19.42.12

Weg is ‘op’

Er was veel begrip bij de bewoners, zo vernam Jordy de Boer van de provincie uit eerste hand. “Even door de zure appel heen bijten, zou je kunnen stellen. Het is inmiddels al vele jaren geleden dat zulk werk hier uitgevoerd is. Ik vernam van iemand dat het al sinds 1985 ongeveer niet meer het geval was geweest. Mensen begrijpen daarom wel dat er wat moet gebeuren. Wat ons betreft is de weg echt ‘op’. Er is op veel plekken, in de loop der jaren, wat gerepareerd. Maar dat houdt wel een keer op”, verduidelijkt Bos. “In totaal, en dan heb ik het over het gehele traject dat nu wordt aangepakt plus de werkzaamheden in en om Albergen, praat je over €2,4 miljoen.”

Verkeer vanuit Tubbergen/Hardenberg wordt geadviseerd via Fleringen (N343) en vervolgens door Albergen (N349) naar Almelo te rijden.

Overlast beperken

Om de overlast toch tot een minimum te beperken trekken de partijen echter wel alle registers open. Zo krijgen bedrijven persoonlijk bezoek van iemand van het projectteam die vervolgens afspraken maakt over de momenten waarop bijvoorbeeld voer- of melktransport plaats kan vinden, het afval opgehaald en eventueel zware landbouwmachines (voor mest uitgereden of maaien/dorsen) de weg op mag. Aanwonenden krijgen een toegangspasje om toch de weg op te mogen, indien nodig.

“De huidige toplaag zal worden vervangen, variërend van 8 t/m 12 centimeter diep”, legt Hans Lammers namens Noaberkracht uit. “De onderlaag is prima op te rijden.” Ook de gemeente gaat zich inzetten om aanliggende toegangswegen zo goed mogelijk berijdbaar te houden gedurende de werkzaamheden aan de provinciale N746.Schermafdruk 2015-04-28 20.58.36

Reacties