Steun voor burgemeester in strijd tegen verhoging bijdrage Veiligheidsregio

Foto: Gemeente Tubbergen

De voltallige gemeenteraad eist dat het college van burgemeester en wethouders alle maar mogelijke middelen aanwendt om zich te verzetten tegen een verhoging van de gemeentelijke bijdrage aan Veiligheidsregio Twente.

Waar het CDA bij monde van raadslid Ellen Veenhuis al aankondigde op korte termijn actie te verlangen van het gemeentebestuur, en dan met name door burgemeester Mervyn Stegers die ook nog deel uitmaakt van het dagelijks bestuur van Veiligheidsregio Twente, schaarden zich de andere 3 partijen in de raad zich eveneens achter deze oproep. Dit bleek gisteravond, tijdens de gemeenteraadsvergadering. “Wellicht wat overbodig, maar ik wil nog even helder maken dat u hierbij ons aller steun geniet om daar waar mogelijk iets te kunnen bereiken voor Tubbergen”, zo sprak Herbert Oude Luttikhuis (GB/VVD) tot de burgemeester.

Het bestuur van een veiligheidsregio maakt een profiel van de risico’s in dat gebied en ook een beleidsplan. Door verandering van de systematiek moet de gemeente Tubbergen in het meest gunstige geval jaarlijks ruim €230.000 meer gaan betalen. Buitenproportioneel, zo stelt de Tubbergse gemeenteraad. Er dreigt zelfs een verhoging van €400.000 als de plannen worden doorgezet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen