Onderzoek naar verkeersdrukte in centrum Tubbergen

Foto: Mark Mensink

Soms is er een spreekwoordelijke ‘steen in de vijver’ nodig om mensen wakker te schudden. Woorden van deze strekking kwamen er na afloop vanuit de fractie Dorpen Centraal (DC), die met 2 zetels in de gemeenteraad betrekkelijk weinig stemkracht heeft. Niettemin behaalde de partij gisteravond een succesje.

Volgens DC verloopt de verkeersdoorstroming in het Tubbergse winkelcentrum sinds kort anders, waardoor veel (ontwetende) automobilisten gedwongen worden om langs de basisschool De Wiekslag te rijden. Hierdoor komt de veiligheid van leerlingen die naar school lopen en fietsen in het geding, zo betoogde DC-raadslid Leon Oosterik. Reden voor de partij om met een motie te komen. Daarin werd het college van burgemeester en wethouders opgeroepen het eenrichtingsverkeer vanaf de Markt richting Grotestraat op te heffen.

In de wens terug te keren naar de situatie voorafgaand aan Tubbergen Bruist, de herinrichting van het centrum, stond de partij echter alleen. Dat bleek na een hoofdelijke stemming, waarbij de andere 15 raadsleden tegen stemden. Ook het college van B&W ontraadde de motie. Maar het leidde tegelijkertijd wel tot een bredere discussie en een tijdelijke schorsing van de vergadering, zodat partijen even intern en onderling overleg konden voeren.

Uiteindelijk gaven coalitiepartners CDA en GB/VVD, net als DC, aan te voelen voor een onderzoek naar de nieuwe verkeersstromen. PvdA gaf aan tegen te zijn, onder meer omdat met zo’n studie mogelijk veel geld is gemoeid. “Maar als het onderzoek er toch komt, kijk dan ook naar de situatie in de Molenstraat. Bij de slijter en Kapper Huub staan aan beide kanten auto’s geparkeerd en moeten automobilisten op elkaar wachten, want er past er maar één tegelijk door”, aldus PvdA-raadslid Henk Wessels. Het college deed die toezegging met als gevolg dat de studie zich focust op de problematiek binnen de gehele parkeerring, de zogeheten ‘blauwe zone’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen