Vertrekdatum vluchtelingen in Tubbergen bekend

De 200 veldbedden staan gereed
De 200 veldbedden staan gereed
Foto: Redactie

Na overleg met het COA is gistermiddag bekend geworden dat de vluchtelingen die momenteel in de Burgemeester Verdegaalhal in Tubbergen verblijven, in de loop van dinsdagmiddag zullen doorreizen naar hun volgende opvanglocatie.

Het is op dit moment nog niet bekend in welke gemeente zij na Tubbergen zullen worden opgevangen. Zodra dit duidelijk wordt, zal de gemeente Tubbergen contact opnemen met de betreffende gemeente en de benodigde informatie verstrekken om de overdracht zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen.

Dringend washulp gevraagd

Omdat het logistiek niet mogelijk is om de kleding van de vluchtelingen te laten wassen door een wasbedrijf (de kleding is namelijk niet gelabeld) is de gemeente Tubbergen op zoek naar vrijwilligers die op zondag de kleding van de vluchtelingen zouden willen wassen. Dit is hard nodig, omdat velen van hen nauwelijks extra kleding bezitten. Er hebben zich hiervoor inmiddels zo’n 15 vrijwilligers aangemeld, maar dat is helaas te weinig.

De gemeente Tubbergen doet daarom nogmaals een oproep voor wasvrouwen en -mannen. Het gaat dus om de kleding van de vluchtelingen, die net als onze kleding gewassen kan worden op 40 of 60 graden Celcius. Er hoeven hiervoor geen speciale hygiƫnemaatregelen in acht te worden genomen.

Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen zakken met kleding worden opgehaald en tussen 16.00 en 17.30 uur gedroogd weer terug worden gebracht.

Mensen die willen meehelpen kunnen zich aanmelden via [email protected] o.v.v. van hun naam, telefoontelefoonnummer en mailadres.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen