Burgemeester woedend na nazi-vergelijking en doodsbedreigingen

Foto: Gemeente Tubbergen

Vanmiddag gaf de eindejaarsbijeenkomst van de gemeente Tubbergen aan de burgemeester het podium voor een terug- en vooruitblik op het afgelopen c.q. komende jaar. Hierbij nam hij, naast een dankwoord aan o.m. allen die als mantelzorgers werkzaam zijn en ander vrijwilligerswerk verrichten, ook van de gelegenheid gebruik om te waarschuwen voor verruwing in de samenleving.

Burgemeester Stegers zei erg geschrokken te zijn van wat er allemaal op internet, met name social media, af en toe aan misplaatste opmerkingen wordt geplaatst. “In deze digitale tijd is het sturen van korte berichten met een mening of een gevoel erg makkelijk. De laatste tijd zien we, zelfs binnen onze eigen gemeente, de tendens dat daarbij ook allerlei verwensingen worden geuit – tot en met doodsbedreigingen aan toe. De impact op degenen die het aangaat is enorm en als daar geen paal en perk aan wordt gesteld, zal dat het normaal functioneren van onze democratie in de weg staan. Geef gerust uw mening en dat mag ook recht voor de raap en ongezouten, maar laat bedreigingen en verwensingen weg. Ze zeggen meer over de boodschapper dan over het onderwerp.”

Nazi’s

Gevraagd naar specifieke voorbeelden, vertelde burgemeester Stegers te hebben gelezen in een commentaar over Marktplein Tubbergen dat iemand dit vergelijkt met het nationaalsocialisme (nazisme) voorafgaand en tijdens de Tweede Wereldoorlog. “Dat kàn gewoon niet”, aldus Stegers. “Zo ga je niet met elkaar om.”

Onbekend is of hijzelf, dan wel de gemeente, aangifte gaat doen van bijvoorbeeld belediging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen