Provincie steunt plannen Tubbergen Bruist met subsidie

Sinds februari 2015 werkt de kerngroep Tubbergen Bruist, een actieve groep inwoners en ondernemers, samen met de gemeente en inwoners aan een sociaal-economisch krachtige kern Tubbergen met een voorzieningenniveau die aansluit bij haar centrale rol in de gemeente. Om haar doelstellingen te helpen realiseren, heeft Tubbergen Bruist een subsidie van €500.000 van de provincie Overijssel toegezegd gekregen.

Aantrekkingskracht centrum en raadhuisplein

Tubbergen Bruist ontvangt de subsidie voor 2 van haar 4 doelstellingen. Het kernteam wil de gelden gebruiken als aanjager voor projecten die bijdragen aan de volgende 2 doelstellingen:

  • Versterken van de economische aantrekkingskracht van het centrum
  • Verlevendigen van het Raadhuisplein

De subsidie is echter niet vrij van voorwaarden. Om daadwerkelijk de 5 ton binnen te halen, moet er ook sprake van cofinanciering zijn. De SOHT en de Rabobank hebben samen €100.000 toegezegd en met de gemeente wordt nu gesproken over het laatste stuk cofinanciering. Uiteindelijk moet dit leiden tot een bedrag van €1,1 miljoen in totaal.

Van dialoog naar plan

Het kernteam heeft uit eigen voorwerk en eerdere contacten met de inwoners, gemeente, en belanghebbenden al veel ideeën voor een aantrekkelijk centrum met een levendig Raadhuisplein. Onderdelen daarvan kunnen bijvoorbeeld meer glaskunst  en horeca aan het plein zijn en een (gedeeltelijke) nieuwe invulling van het gemeentehuis. Tubbergen Bruist wil daarover opnieuw met de inwoners in gesprek. Te denken valt aan een inloopavond waar eerder benoemde plannen en ideeën worden getoetst en geprioriteerd. Op deze avond zal Tubbergen Bruist ook initiatieven van inwoners, ondernemers en verenigingen inventariseren en stimuleren.

Al deze input moet leiden tot een concrete aanpak in juli 2016.

Huisvesting en sport

Naast de genoemde doelstellingen, ijvert Tubbergen Bruist ook voor betaalbare huisvesting voor jong en oud en sport als verbindende factor. Deze 2 doelstellingen vallen niet binnen de reikwijdte van de subsidie, maar hebben evenveel prioriteit op de agenda. Op www.tubbergenbruist.nl wordt doorlopend actuele informatie over de diverse thema’s geplaatst.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen