Gemeente draait beslissing over nieuwe pluimveestal in Albergen terug

Foto: Redactie

Het college van burgemeester en wethouders heeft in 2014 een omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een pluimveestal aan Tichelweg te Albergen. Een aantal omwonenden vreest echter voor hun gezondheid als de kuikenmesterij van Maatschap Veldhuis-Schepers er komt.

De 19 bezwaarmakers wonen op verschillende afstanden (tussen 212-662 m) van de aangevraagde pluimveestal. Ze hebben naar eigen zeggen last van stank, vrezen fijnstof en zijn bang verstoorde nachten door de toename van het vrachtverkeer over de smalle Tichelweg. Tegen het vergunningsbesluit van de gemeente hebben deze buren daarom bezwaar gemaakt en beroep ingesteld. Het college wees deze af, maar in de rechtszaak die volgde kregen de omwonenden wel gelijk; de rechter is van mening dat de gemeente hun klachten wél degelijk allemaal serieus moet nemen. Burgemeester en wethouders maken vandaag bekend opnieuw een beslissing te hebben genomen over de bezwaren van de buurtbewoners. Dat heeft tot gevolg dat de omgevingsvergunning herroepen wordt.

De aanvragers van de vergunning hebben inmiddels hoger beroep aangetekend tegen de uitspraak van de rechtbank. De gemeente verwacht dat medio dit jaar de Raad van State een oordeel gaat vellen in deze zaak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen