Mogelijk dwangsom voor autoschadeherstelbedrijf Wijman

Foto: PPE

Wijman Car Refinish aan de Newtonstraat in Tubbergen loopt het risico van de gemeente een boete te krijgen voor een stookinstallatie die gebreken heeft. Het college van B&W heeft het bedrijf daar meermaals gewezen.

Op 12 maart 2013 en 27 januari 2014 is vastgesteld dat de op gas gestookte installatie, welke nodig is om auto’s te kunnen spuiten, niet gekeurd is door een erkend bedrijf. Dat gebeurde in 2015 alsnog. Toen werd de installatie echter afgekeurd.

Op 15 september 2015 is Wijman opnieuw verzocht om binnen 6 weken de gevraagde documenten in te dienen of de machine uit te zetten. Het Tubbergse autoschadeherstelbedrijf gaf 2 maanden later per telefoon aan dat de gebreken van de stookinstallatie nog niet zijn hersteld en dat de stookinstallatie van 300 kilowatt ook niet buiten werking is gesteld.

Nu moet Wijman uiterlijk 1 maart 2016 bewijzen dat de gebreken van de stookinstallatie zijn hersteld of dat deze alsnog niet meer in gebruik is. De dwangsom moet worden vastgesteld op €2.500 ineens.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen