‘Hoogste tijd voor schop in de grond aan de Sportlaan’

Ans Detert Oude Weme - Oude Rengerink (GB/VVD)
Foto: Redactie

Krachten verbinden aan de Sportlaan. GB/VVD gaat ervoor, aldus raadslid Ans Detert Oude Weme van deze partij. Ze doelt daarmee op een nieuwe sporthal naast het zwembad in Tubbergen.

“Een goede sportinfrastructuur vinden wij een belangrijk aspect van leefbaarheid in onze gemeente. Naast dat wij de wettelijke verplichting willen nakomen ten aanzien van gymnastiek onderwijs, ligt ons accent ook op gezondheidsbevordering. Een sportcomplex dat alle generaties de mogelijkheid biedt om dichtbij elkaar het lichamelijk welbevinden te combineren met het sociaal welbevinden”, laat Detert Oude Weme weten.

De nieuwe sporthal zal gaan voldoen aan de eisen die de sportbonden stellen, volgens Detert Oude Weme de ultieme mogelijkheid om in de eigen gemeente sport te beoefenen op het niveau naar wens en talent. “Met een eenmalige gemeentelijke investeringsbijdrage, een sporthal voor de lange termijn, die beantwoord aan een jarenlang gekoesterde wens van de school, recreatieve en wedstrijd sporters in onze gemeente. De mogelijkheid om op de plek van de Verdegaal hal nieuwe initiatieven te ontwikkelen die passen in de detailhandelsstructuurvisie krijgen hierdoor letterlijk en figuurlijk ruimte. Het is nu tijd om de schop in de grond te zetten en niet langer te wachten.”

Reacties